Perak Silver Youth
Like

Ragbi 7s: Perak Masih Pamer Aksi Cemerlang

17/09/2017
119 Views
0 Comments
1 minute read
Ragbi 7s: Perak Masih Pamer Aksi Cemerlang

IPOH: Kelantan berjaya mempamerkan aksi cemerlang pada perlawanan awal suku akhir kategori lelaki bawah 20 tahun, dengan mata 28-5 ketika berdepan Perak dalam Kejohanan Ragbi Tujuh Sepasukan Kebangsaan (National 7s) 2017 yang sudah memasuki hari kedua hari ini.

 

Pada aksi yang berlangsung pada jam 10:30 pagi di Padang Ipoh, menyaksikan Kelantan melakukan ‘4 try’ dan ‘4 conversions’ di mana tuan rumah hanya berjaya sekali ‘try’ sahaja.

 

Bagaimanapun, Perak masih boleh menebus kekalahan mereka pada perlawanan separuh akhir menentang Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur yang berlangsung hari ini.

 

 

Manakala bagi Pool E, Lelaki Bawah 20, Perak berada ditangga kedua selepas Selangor.

 

Sementara itu, bagi pasukan wanita Perak 7s yang menentang pasukan Labuan 7s memperlihatkan aksi cemerlang tuan rumah dengan memperoleh mata 10-5 iaitu dengan percubaan 2 try manakala Labuan hanya memperoleh 1 try.

 

Namun, pada aksi mentang pasukan Wanita Kuala Lumpur 7s, Perak terpaksa akur dengan kekuatan lawan.

 

Pada aksi sengit yang berlangsung sekitar jam 11 pagi itu turut menyaksikan tuan rumah tidak berjaya melakukan sebarang try dan conversersion.

 

Kuala Lumpur berjaya menandingi Perak dengan memperoleh mata 43-0 dengan 7 try dan 4 conversion.

 

Bagi pasukan Wanita Perak berpeluang untuk menebus kekalahan mereka berdepan dengan pasukan Wanita ATM 7S yang dijadualkan petang ini.

 

Dua perlawanan tersebut telah meletakkan Perak di tangga keempat selepas ATM yang berada di tangga ketiga bagi Women Bowl.

 

Terdahulu, Pengerusi Jawatankuasa Sumber Manusia, Belia dan Sukan, Datuk Shahrul Zaman Yahya turut hadir menyaksikan perlawanan tersebut.

Komen & Pendapat